Healthy Icecream

healthy icecream

Ijs, wie is er niet gek op? Vooral ambachtelijk gemaakt authentiek Italiaans schepijs, mmmmmm….. Dat is zo’n beetje het enige wat ik niet kan laten staan als het om quilty pleasures gaat. Vooral als ik op vakantie ben en langs een goed ijssalonnetje loop. Mijn kinderen en vooral de jongste zijn er heel erg gek op. Hun smaakontwikkeling is al zo verfijnd dat ze feilloos goed ijs onderscheiden van wat we noemen “nep ijs” met een overkill aan suiker en kleurstoffen. Helaas is dat bij de meeste ijsjes wel het geval. Ook alle ijs in de supermarkt bevat enorme hoeveelheden suiker en vaak ook allerlei andere ongezonde toevoegingen. Die slaan we dus dan toch maar even over en dan maken we gewoon zelf heerlijk en gezond ijs. Zoals dit aardbeien roomijs met verse aardbeitjes en yoghurt. Het is helemaal niet moeilijk en met slechts een paar ingrediĆ«nten heb je een heerlijke coupe om van te smullen.

 

Dit heb je nodig:

2 rijpe bevroren bananen (die moet je van te voren in stukjes snijden en invriezen)

1 bakje verse aardbeien liefst biologisch (deze vries je ook van te voren in)

3 verse dadels in stukjes

4 el Biogarde yoghurt (of volle biologische yoghurt naturel) vanwege de levende bioculturen

een beetje vanille poeder of vanille essence

 

Zo maak je het:

Neem de bevroren bananen en aardbeien uit de vriezer en laat een beetje zacht worden. Doe ze in de blender of keukenmachine samen met de yoghurt, de dadels en de vanille. Blijf mixen totdat je een gladde, romige substantie hebt. Proef even of je de smaak zo goed vindt (als je het ijs zoete wilt, kun je nog een extra dadel of een beetje kokosbloesem suiker toevoegen maar in principe is dit niet nodig, zeker als je rijpe bananen gebruikt en bio aardbeien). Haal het ijs uit de blender en zet in een bakje nog eens 20 minuten in de vriezer zodat het weer wat harder wordt. Haal eruit en serveer met verse aardbeien, een toefje yoghurt en pure chocolade krullen. Een takje verse munt maakt de smaakbeleving hier compleet. Geniet er van!

 

 

 

Geplaatst in ,

Laat een reactie achter