Vanille Cakejes met Chocoladestukjes

vanille-cupcakes

deze cupcakes bakte ik laatst samen met mijn jongste dochter. De inspiratie haalde ik uit Dayenne’s foodblog. Zij heeft heerlijke gluten-, suiker- en koemelkvrije recepten voor het hele gezin. Zoek haar eens op als je het leuk vindt. Mijn dochter is gek op zoetigheid én op bakken. Wij staan dus regelmatig samen in de keuken om iets lekkers voor bij de thee te maken. Uiteraard is alles Healthy Jo proof dus voedzaam maar ook erg lekker. Zoals deze cakejes bijvoorbeeld. De combinatie van vanille en chocolade vind ik persoonlijk één van de lekkerste smaakcombinaties die er zijn. Als jij ook fan bent van deze heerlijke combi moet je deze cupcakes absoluut gaan proberen.

 

Dit heb je nodig voor 10 cupcakes:

100 gram kokosolie of boter (vloeibaar is het makkelijkst maar kamertemperatuur gaat ook prima)

100 gram kokosbloesemsuiker

2 tl pure vanille-extract of vanille poeder

3 eieren (kamertemperatuur)

200 gram glutenvrij meel (ik gebruikte een mix van amandelmeel, kokosmeel en rijstemeel)

1 tl wijnsteenbakpoeder of glutenvrije bakpoeder

paar druppels citroensap

scheut haver- of rijstemelk

1/2 chocoladereep in kleine stukjes (een hele mag ook ? zo puur mogelijk

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven op 160/170 graden.

Doe de kokosolie samen met de kokosbloesem en vanille extract in een kom en mix net zo lang tot je een gladde massa hebt (dit gaat het makkelijkst in een keukenmachine). Voeg de eieren 1 voor 1 erbij en mix verder. Voeg de bakpoeder en het meel bij elkaar en meng dit vervolgens door het beslag, doe het in een paar stappen. Voeg dan nog de melk toe en mix het geheel tot je een glad beslag hebt verkregen. Misschien is het nodig om nog wat meer melk er bij te doen. Als laatste schep je de stukjes chocolade erdoorheen.

Je kunt nu de vormpjes gaan vullen, siliconen vormpjes vind ik persoonlijk het makkelijkst, hoewel je ze wel moet afwassen. Papieren vormpjes zijn natuurlijk ook prima. Vul ze voor twee derde met het beslag. Als je wilt kun je nog wat extra chocolade of wat hagelslag erop doen ter decoratie. Bak de cupcakes ongeveer 25 minuten totdat ze bruin beginnen te kleuren. Laat even afkoelen en serveer bij voorkeur als zo nog een beetje warm zijn, dan is de chocolade namelijk nog zacht….. hemels!

Laat je mij weten wat jij er van vond? Ben erg benieuwd.

Geplaatst in ,

Laat een reactie achter