healthy_jo_voeding_en_leefstijl_web-0540-570x570

Over mij

Benieuwd naar de persoon achter Healthy Jo?

Ik ben een foodie in hart en nieren met een grote passie voor bewust leven en gezond eten. Ik ben gek op alles wat met voeding en gezondheid te maken heeft en ben ervaringsdeskundige op het gebied van voeding en de effecten daarvan op de gezondheid. Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de relatie tussen voeding en gezondheid. Behalve orthomoleculair voedingsdeskundige, ben ik ook gediplomeerd NLP Practitioner. NLP gaat over effectief trainen en coachen. Mijn kennis, op zowel het fysieke als het mentale vlak, combineer ik in mijn werk als voedingsdeskundige en healthy coach.

 

Ik ben erg resultaatgericht met een groot inlevingsvermogen. Deze combinatie maakt mijn manier van coachen persoonlijk en succesvol.

 

Typisch Jolanta

Ik ben een idealist, een perfectionist, een gezondheidsfreak, een vechter en een doorzetter. Mijn kernwaarden zijn:

betrouwbaar

zorgzaam

doelgericht

creatief

passievol

 

Keerpunt in mijn leven

Ik ben geen zondagskind. Qua gezondheid zat het me vanaf mijn geboorte niet mee. Ik ben te vroeg en te klein geboren en was veel ziek in mijn kindertijd. Ik kon niet tegen koemelk en later bleek ik ook slecht tegen gluten en suiker te kunnen. Ik was heel vaak ziek en altijd moe. Ik had ook veel huidklachten. Dit veranderde rond mijn 18e jaar. Een therapeut raadde mij aan alle suiker uit mijn voeding te schrappen en zoveel mogelijk zuivel en sterk bewerkte voeding te vermijden. Ik kreeg ook voedingssupplementen mee naar huis. Dit was het keerpunt in mijn leven. Sinds ik mijn voedingspatroon heb aangepast, ging er een nieuwe wereld voor mij open. En leef ik mijn droomleven, doordat ik vasthoud aan een gezonde leefstijl. Dit gun ik jou ook! In korte tijd was ik klachtenvrij en had ik weer een mooie, stralende huid. Ik veranderde van een lamlendige, altijd zieke puber in een energieke jonge vrouw. De impact op mijn leven was zo groot, dat het volhouden van mijn nieuwe levensstijl vrij eenvoudig was. Ik wilde niet anders meer! Toen ik aan kinderen begon, merkte ik ook hoeveel positieve effecten een gezonde leefstijl heeft. Ik was in no time zwanger, had geen complicaties en was na de bevalling weer heel snel fit. Toen ik een paar jaar geleden met een flinke burn-out thuis kwam te zitten, was het weer de gezonde voeding en dito leefstijl die mij overeind hielpen. Vrij snel en geheel op eigen kracht was ik hersteld en stond sterker in mijn schoenen dan ooit.

 

Ik geloof heel sterk in wat ik doe

Ik geloof heel sterk in wat ik doe. De voordelen van een gezonde leefstijl ondervind ik dagelijks aan mijn eigen lijf en dat van mijn kinderen. Ik ben klachtenvrij en zie mijn huisarts nooit. Ik zie ook andere mensen enorm opknappen nadat ze anders zijn gaan eten en hierdoor bewuster zijn gaan leven. Gezond zijn is niet iets wat je overkomt. Je hebt het voor het overgrote deel in eigen hand. Als ik het kan, dan kan jij het ook. Je moet alleen even weten hoe.

Stop met smoesjes verzinnen en besluit vandaag nog om de regie over je leven in eigen hand te nemen.

Referenties

jenkemosterd

Van Jolanta word ik altijd blij. Haar puurheid en passie over voeding werkt aanstekelijk. Wanneer zij praat over voeding dan gaat ze stralen en vertelt vol vuur. Haar kennis en liefde om dit over te brengen is groot. Haar missie om anderen daarmee te helpen vloeit voort uit een compassie dat zij het iedereen gunt om op een bewuste manier gezond en versterkt in het leven te staan. Bij Jolanta voel je je op je gemak en serieus genomen. Ik kan Jolanta iedereen aanraden. Zij kan zure appels zoet laten smaken.

 

Jenke Mostert, LifeCoachGouda – www.lifecoachgouda.nl

1913378_10206180288012921_4092107823254256158_o

Als het om voeding gaat, neem ik de meeste bronnen (zeker op nieuwssites) eigenlijk niet serieus, maar Jolanta ken ik persoonlijk als een integer, deskundig en betrouwbaar iemand. Ik weet waar haar motivatie ligt: mensen werkelijk gezonder en gelukkiger maken. Een mooie missie die ze vol passie volgt.

 

Fabrice Luijten

Marieke IJkema

Zolang ik Jolanta ken (vanaf de studententijd) heeft gezonde voeding voor haar een belangrijke rol gespeeld. Eerst in de zoektocht om gezondheidsproblemen te verminderen en later steeds meer om vanuit een gezonde leefstijl fit te zijn en te blijven. De laatste jaren brengt ze haar kennis actief in de praktijk door de lekkerste gerechten op tafel te toveren met enkel verse en natuurlijke ingrediënten én door anderen te helpen om dit zelf ook te kunnen en te doen. Voor goed voedingsadvies ben je bij Jolanta dan ook zeker aan het juiste adres.

 

Marieke IJkema

Voeding heeft een directe relatie met je
gezondheid.