Healthy pancakes en kidsproof
Bij mij thuis worden ze erg vrolijk als ik deze pannenkoekjes sta te bakken.
Ze zijn gluten- suiker- en zuivel vrij, erg “healthy” maar bovenal errrug lekker!
Wil jij ook een keer een feest ontbijtje maken waar iedereen (maar met name jouw lijf) blij van wordt?
Dit heb je nodig voor ongeveer 16 pannenkoekjes:
3 rijpe bananen
3 eieren
6 el havermout
3 scheutjes haver- of rijstemelk (kokosdrink kan ook), is het beslag te dik? Voeg dan nog wat “melk” toe.
kokosvet om in te bakken
vers fruit om mee te garneren (wat jij lekker vindt of net wat je in huis hebt)
Doe de bananen, eieren en “melk” in de blender of keukenmachine en mix tot een glad geheel.
Voeg dan de havermout toe en mix alles nog even kort. Laat heel even staan.
Verhit ondertussen het kokosvet in een koekenpan (ik gebruik altijd 2 pannen tegelijk, bakt 2 keer zo snel) en schep dan met een soeplepel of ander opscheplepel het beslag in de pan. Wacht tot de pannenkoekjes stevig aanvoelen of een beetje bruin beginnen te worden en draai ze dan om. Laat nog even doorgaren en haal ze eruit. Blijf er bij staan, want ze worden heel snel bruin.
Serveer de pannenkoekjes met het fruit en bestrooi eventueel met kokosrasp en kaneel. Pas op: ze gaan heel snel op! :)….