Healthy chocomousse – de lekkerste

Chocomousse, nomnomnomnomnom……. wie is er niet gek op?

Het nadeel van een doorsnee chocomousse is de hoeveelheid suiker erin en de room die er ook standaard in zit (en dan heb ik het nog niet over allerlei andere ongezonde toevoegingen). Reden genoeg om zelf je chocomousse te gaan maken, toch?

Op deze website vind je nog een ander recept voor chocomousse. Die is nog gezonder maar heeft ook een hele andere structuur en smaak. Deze chocomousse is niet te onderscheiden van de “normale” zoals we dat gewend zijn, sterker nog: deze versie vind ik eigenlijk nog lekkerder en mijn huisgenoten ook. Daarbij komt nog dat het erg makkelijk te maken is en het kost je maar 15 tot 20 minuten van je tijd.

 

Voor ongeveer 5 porties heb je het volgende nodig:

125 gr pure chocolade (een reep of chocolade druppels maar let op dat er geen suiker in zit)

200 gr silken tofu

75 ml aquafaba of 3 eiwitten

75 ml ahornsiroop

ter garnering:

100 gr blauwe bessen

1 tl cacaopoeder

 

Zo maak je het:

Smelt de chocolade au bain marie. Pureer in de tussentijd de silken tofu in de blender of keukenmachine (met een staafmixer zou het ook goed moeten gaan). Klop in een andere keukenmachine de eiwitten (dan wel de aquafaba) stijf en voeg al mixende de ahornsiroop toe en klop totdat je een stevige schuim hebt.

Als de chocolade volledig is gesmolten, voeg je deze aan de silken tofumousse toe. Dit kun je het beste doen door de chocolade beetje bij beetje door de sliken tofu te mengen met een spatel. Als laatste schep je de hardgeklopte eiwitten erdoor. De schuim zal nu wel wat gaan inzakken maar dit is normaal en kun je niet voorkomen. Verdeel de mousse over de glazen of bakjes en laat het opstijven in de koelkast. Doe dit voor minimaal 1 uur. Garneer de mousse met blauwe bessen en cacaopoeder voordat je het serveert.

Meestal eindig ik met: “geniet er van” maar het lijkt mij bij dit gerecht echt overbodig om te zeggen.

Als tip kan ik alleen maar zeggen maak een dubbele portie want dit is typisch zo’n gerecht waar je niet genoeg van kan krijgen.

Geplaatst in ,

Laat een reactie achter