Ricotta pannenkoekjes

Wat is er lekkerder voor een zondagse brunch dan verse pannenkoeken? Van die zachte, fluffy, kleine pannenkoekjes waar je vers fruit en ahornsiroop op doet? Bij ons staan er in het weekend geregeld pannenkoeken op tafel en de ricotta pannenkoekjes zijn nu favoriet. Ik heb ze per toeval ontdekt toen ik een bakje ricotta in de koelkast had staan en eigenlijk niet goed wist wat ik er mee moest doen. Ik heb wat recepten opgezocht en zag dat ricotta vaak in de pannenkoeken wordt gebruikt. Dat moest ik natuurlijk zelf eens gaan proberen. Uiteraard heb ik er een gezonde versie van gemaakt. Zonder suiker, koemelk en gluten maar wel met extra eiwit. Deze pannenkoekjes zijn 100% Healthy Jo proof en 100% lekker!

 

Dit heb je nodig voor een stuk of 12 pannenkoekjes:

1 kleine banaan

2 of 3 eieren

200 gr ricotta

1 el glutenvrij meel (kan van alles zijn)

1 tl baksoda

1 el kaneel

snufje Himalaya zout

een scheut plantaardige melk

kokosolie om in te bakken

 

Zo maak je ze:

Meng eerst de banaan met de eieren tot een glad mengsel, bij voorkeur in de keukenmachine, anders krijg je de banaan niet glad gepureerd. Als je geen keukenmachine hebt dan zul je de banaan eerst goed moeten prakken of je doet hem in de blender. Voeg vervolgens de ricotta toe en mix nog even totdat er een glad beslag is ontstaan. Voeg nu alle overige ingrediënten erbij en mix nog even goed door elkaar. Als het goed is heb je nu pannenkoeken beslag dat iets dikker is dan normaal. Vind je het te dik dan kun je nog wat extra melk toevoegen.

Neem nu een grote koekenpan en laat er een klont kokosolie erin smelten (extra vergin maar in elk geval altijd de ontgeurde versie!). Giet het beslag erin met een eetlepel of met een kleine soeplepel. Als het goed is kun je er 3 of 4 kleine pannenkoeken tegelijk bakken. Keer ze om als ze bruin beginnen te worden of als je ziet dat de bovenkant droog is geworden. Blijf erbij want dit gaat best rap. Bak dan de andere kant nog even en haal ze uit de pan. Je kunt deze pannenkoekjes warm of koud eten. Ik vind ze het lekkerst met vers fruit en maple syrup. Maar gesmolten boter en kokosbloesemsuiker is er ook erg lekker bij. En als je nu een extra portie maakt, heb je ook nog een heerlijk ontbijtje of lunch de volgende dag.

Geniet ervan en laat mij weten of ze bij jou thuis ook zo goed in de smaak zijn gevallen.

 

 

Geplaatst in , ,

Laat een reactie achter