Glutenvrije kokosmakroon
Alle boodschappen zijn in huis dus het weekend kan beginnen ?. Even zitten met een slurpbakkie décaf met warme rijstemelk. Daar hoort wel wat lekkers bij…. maar dan wel verantwoord, zoals deze glutenvrije kokosmakroon zonder suiker.
Wil je ook minderen met suiker en toch genieten van iets lekkers bij je koffie of thee? Probeer dit recept eens voor 8 kokosmakroontjes:
2 eieren
80 ml honig, rijststroop of ahornsiroop
snufje zout
tl vanillepoeder
300 gram kokosrasp of kokosvlokken
2 el kokosmeel
Kluts de eieren en meng ze in een kom met de honig of ander vloiebaar zoet. Voeg het zout, vanillepoeder en kokosrasp toe en meng goed door elkaar. Roer vervolgens het kokosmeel er door.
Zet het mengsel een half uurtje in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Maak van het beslag kleine hoopjes (dit gaat het beste met een ijsschep) en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de makronen in de oven gedurende 10 a 12 minuten totdat ze goudbruin beginnen te worden. Laat goed afkoelen voordat je ze er af haalt. Variatie: giet er wat gesmolten pure chocola er over heen. Yum!
Geniet van je weekend