Groene salade met blauwe bessen
Gezond eten draagt nog steeds het imago van “moeilijk/ingewikkeld” en “lang in de keuken staan”. Ten onrechte als je het aan mij vraagt. Natuurlijk kost het vaak meer tijd dan een magnetron maaltijd of afbak pizza maar heel vaak is je gezonde maaltje zo gepiept. Neem bijvoorbeeld deze simpele groene salade. Als je de juiste ingrediĆ«nten in huis hebt, staat het in een paar minuten op tafel.
Wat heb je nodig:
Een zak verse (biologische) spinazie, babyspinazie is het lekkerst hier voor.
Een halve pak fetakaas; de originele, griekse feta van schapen- of geitenmelk. Net als bij de mozzarella het geval is, zijn er heel veel namaak feta’s te koop (daarmee bedoel ik dat het met koemelk is en dus niet op de originele wijze gemaakt, bovendien kunnen de meeste mensen niet tegen koemelk maar wel tegen geiten of schapenmelk).
Gedroogde cranberries (let op dat ze niet gesuikerd zijn).
Een paar handjes verse blauwe bessen.
Eventueel nog wat nootjes of pitjes erover heen.
Dressing:
2 el goede olijfolie (op mijn website zie je welke olijfolie ik gebruik, een absolute aanrader!)
1 of 2 el balsamico azijn
1 tl agave of maple siroop (of honing)
peper en zout naar eigen inzicht
Over de bereidingswijze hoef ik denk ik niet uit te weiden. De foto spreekt voor zich en een kind kan de was doen…..
Als lunch (ook makkelijk mee te nemen naar je werk) of bijgerecht.
Smakelijk!