Noten amandel brood a la kruidkoek
Zoek je een gezond tussendoortje of verantwoord lekkers bij de koffie?
Dan moet je dit notenbrood zeker eens proberen. Het is glutenvrij, zuivelvrij en suikervrij. In plaats daarvan zit het boordevol superfoods en voedingsstoffen.
Dit heb je nodig:
380 gr amandelmeel
350 gr noten; amandelen, hazel-, para- en walnoten
40 gr bessen-/zadenmix: rozijnen, pompoen- en zonnebloempitten, goji- , inca-, en moerbeibessen.
5 eieren
50 gr gesmolten kokosolie
1 tl baksoda
1 a 2 tl kaneel
1 el speculaas kruiden
1 tl gemberpoeder (of een paar hele kleine stukjes verse gember)
snufje zout
beetje peper
en een beetje van de volgende kruiden: foelie, kardamom, nootmuskaat, anijs en kruidnagel (wat je niet lekker vindt, laat je weg en wat je wel lekker vindt, daar voeg je wat meer van toe)
Zo maak je het:
Doe eerst alle droge ingrediënten in een kom en meng goed door elkaar. Voeg vervolgens de eieren en het kokosvet toe. Mix het goed door elkaar en stort het deeg in een bakvorm (bakblik van ong. 20 cm). Bak het op 180 graden in ongeveer 35 minuten goudbruin. Eerste 5 minuten afgedekt met aluminium folie bakken. Na 30 minuten altijd even checken of het al gaar is. Als je een houten prikker erin stopt en hij komt er schoon uit dan is je brood/koek klaar.
Het blijft een paar dagen goed in de koelkast maar je kunt het ook in plakken snijden en invriezen. Zo heb je altijd een gezond tussendoortje om mee te nemen naar je werk of om mee te geven naar school.