Blauwe bessen ijs zonder melk

blauwe bessen ijs

In het kader van gezond genieten heb ik dit weekend heerlijk ijs gemaakt.

Zonder melk en zonder suiker, erg simpel om te maken, snel klaar en met maar 3 basis ingrediënten.

 

Dit heb je nodig:

200 gr ingevroren bosbessen (2 a 3 uur van tevoren invriezen of diepvries bessen gebruiken)

+/- 300 ml kokosmelk (voor gebruik goed koud laten worden in de koelkast)

3 of 4 verse dadels

optioneel: 1 rijpe banaan (kan ook een bevroren banaan zijn), beetje citroensap, snufje zout en een beetje peper (dit is alleen om de smaak te versterken, niet per se nodig maar wel lekker).

 

Zo maak je het:

Haal de bessen uit de vriezer. Doe ze samen met de dadels, de koude kokosmelk en de overige, optionele ingrediënten in de blender of keukenmachine en laat het kort draaien, totdat alles goed met elkaar vermengd is. Schep het mengsel in bakjes en zet in de vriezer tot serveertijd (kan ook de volgende dag zijn). Als je meer van softijs houdt en je serveert het binnen een paar uurtjes uit, dan kun je het ook in de koelkast bewaren.

 

That’s it!

En vergeet niet te genieten!

 

Geplaatst in ,

Laat een reactie achter