Chocolade/pindakaas balletjes
Op zoek naar een gezonde snack?
Zoek niet verder! Dit heerlijke en bovendien erg gezonde tussendoortje is een ware traktatie.
Ik moet je wel waarschuwen: het is moeilijk om er van af te blijven! Je blijft er van eten. Maar aangezien dit snackje uitsluitend uit superfoods bestaat, is dat helemaal niet erg. Dit is het grote voordeel van orthomoleculaire voeding. Het is lekker en erg goed voor je. Mits je de juiste producten gebruikt uiteraard.
Voor ongeveer 20 stuks heb je het volgende nodig:
12 dadels (liefst medjoul, andere dadels even in warm water laten weken)
250 gr amandelen (liefst wit)
2 elĀ 100% pindakaas (lees mijn blog over pindakaas als je twijfelt over je keuze)
1 rijpe banaan
80 a 100 gr pure chocolade (ik gebruik de repen van Vivani)
evt. wat kokosrasp om er mee te bestrooien
Zo maak je het:
Mix eerst de dadels met de amandelen in de keukenmachine. Voeg vervolgens de pindakaas en de banaan toe. Mix nog een keer tot een gladde massa. Als het niet genoeg aan elkaar plakt, voeg je er nog wat pindakaas aan toe. Maak er vervolgens allemaal kleine (of wat grotere) balletjes van en leg ze op een schaal. Smelt ondertussen de reep pure chocolade in een pannetje of glazen schaaltje au bain marie. Dip de balletjes in de gesmolten chocola en bestrooi eventueel met kokos. Je kunt ook cacao poeder er op doen of kaneel, of gewoon naturel laten, of een mix van dit allemaal.
Laat de balletjes nog een half uurtje rusten (als je het kunt opbrengen) in de koelkast en dan mag je aanvallen! Veel eetplezier.
Tip: maak een dubbele portie en vries de helft in. Altijd fijn om zo’n lekkernij op voorraad te hebben.