chocotaartje
Of je nou een verjaardag hebt, gewoon visite of je wilt verantwoord lekkers voor de zondag middag bij de koffie, deze chocoladetaart is geschikt voor elke gelegenheid. En ook als er helemaal geen gelegenheid is, maak je deze taart want je moet jezelf af en toe verwennen en wat is er nu lekkerder dan een smeuïg stuk chocoladetaart bij je kopje thee of koffie. Dit taartje is erg verantwoord, zeer voedzaam en valt zelfs in de categorie superfoods. Je kunt dus gerust een tweede of een derde stukje nemen zonder je daarover schuldig te voelen of een extra uur te moeten zwoegen in de sportschool.
Dit heb je nodig:
300 gr amandeelmeel
130 gr kokosbloesem of palmsuiker
75 gr (rauwe) cacaopoeder
2 eieren
250 ml kokosmelk
1 tl natriumbicarbonaat (baksoda) of glutenvrije bakpoeder
1 tl (keltisch) zeezout
1 tl vanille extract
Zo maak je het:
Verwarm eerst de oven op 180 graden.
Mix alle droge ingrediënten goed door elkaar.
Kluts de eieren en voeg ze bij de kokosmelk. Roer door elkaar en giet bij de droge ingrediënten.
Roer alles goed door elkaar zodat er een soepel, vrij nat cakebeslag ontstaat.
Neem een ronde bakvorm, doe er bakpapier in en stort het beslag erin.
Bak in 25 a 30 minuten gaar. De binnenkant is dan nog een beetje plakkerig. Wil je het meer droog van binnen dan laat je de taart nog wat langer in de oven zitten (5 a 7 minuten). Check altijd met een houten prikker of het deeg al goed gaar en naar wens is.
Je proeft de kokosmelk overigens niet (mocht je niet van kokosmelk houden).
Je kunt hier ook brownies of cupcakes van maken. Gebruik dan het gewenste formaat bakplaat of cupcake vormpjes hiervoor. Succes gegarandeerd! En vergeet niet te genieten!