Barefoot lopen iets voor jou?

fivefingers

Loop jij wel eens op je blote voeten? Behalve op het strand?

 

Ik ben een groot voorstaander van blote voeten. Behalve dat ik het heerlijk en bevrijdend vind, merk ik ook een hoop voordelen er van. Er zijn inmiddels een hoop studies die de gezondheidsvoordelen van blootsvoets bewegen aantonen. In combinatie met zonlicht, schone lucht en water, gezonde voeding en beweging heeft het een grote, positieve bijdrage aan jouw gezondheid. Door met je blote voeten contact met de aarde te maken, kun je veel beter gronden en stress ontladen. Maar het werkt niet alleen ontspannend. Aarden op je blote voeten bevordert onder meer jouw slaap, jouw doorbloeding, de conditie van je hart en bloedvaten en heeft een anti-aging effect. De huidconditie van je voeten verbetert ook en hierdoor zul je geen of in ieder geval minder last hebben van eelt en likdoorns. Zweetvoeten behoren hiermee ook tot het verleden (als je dit vaak en consequent toepast). Het aarden werkt het beste als je daar één van de volgende grondoppervlakte soorten voor uitkiest: gras, zand, aarde, bosgrond, beton en keramische tegels. Het werkt niet op asfalt, vinyl, hout, rubber en plastic.

 

De gezondheidsvoordelen zijn best groot en ik ben dan ook erg blij om te zien dat er steeds meer mensen zijn die deze voordelen ontdekken. Een groot bijkomend voordeel: je hebt nooit meer last van koude voeten! Trek dus wat vaker je schoenen uit en ga op je blote voeten naar buiten. Het is even wennen misschien maar je gaat er van houden. Beloofd!

 

Vandaag heb ik een nieuw paar five fingers aangeschaft. Voor het wandelen en het buiten sporten. En aangezien mijn hele gezin met het blote voeten virus is aangestoken, hebben ook zij allemaal barefoot schoenen gekregen. Het zijn minimalistische schoenen waardoor je het gevoel hebt blootsvoets te lopen. Ze hebben wel een rubberen zool en hierdoor niet meer de voordelen van het aarden, wat op zich jammer is. Hiervoor zul je toch echt lekker je schoenen en sokken uit moeten trekken. Dit soort schoenen zorgen echter wel voor een goede doorbloeding, beter contact met de ondergrond, ze voorkomen platvoeten en maken je voeten, enkels, knieën en rug veel sterker. Zeer geschikt dus voor kinderen en mensen met rugklachten of zwakke enkels of knieën.

Heb jij al de voordelen van blote voeten ontdekt of ben je geïnspireerd geraakt door deze blog? Ik vind het fijn om een reactie van je te vernemen.

 

Geplaatst in

Laat een reactie achter