Groene smoothiebowl

smoothiebowl

Een smoothiebowl, je hebt er vast wel eens van gehoord. Maar wat is dat nou precies en wat is er zo bijzonder aan?

Nou, eerlijk gezegd helemaal niets. Het is gewoon een smoothie in een kommetje in plaats van in een beker en hij wordt belegd met verschillende lekkere/gezonde dingen. De smoothie moet wel iets dikker zijn dan normaal, anders blijven de toppings er niet op liggen. En dit is wat een smoothiebowl onderscheidt van een gewone smoothie.

 

Smoothiebowls zijn best wel hip op het moment maar dit betekent nog niet dat ze ook allemaal gezond zijn. Smoothies hebben nu eenmaal een gezond imago maar wat ik er van zie zijn er maar weinig echt gezond te noemen. Als je volop fruit en yoghurt of kwark in je smoothie “gooit” (mager nog wel) dan zit je jezelf voor de gek te houden. Terwijl je waarschijnlijk in de veronderstelling bent gezond bezig te zijn.

 

Zelf maak ik elke ochtend een groene smoothie met groente in de hoofdrol. Dat verdun ik met water tot een drinkbaar goedje. Ik doe er nog verse gember, chiazaad, kaneel- en macapoeder in om er nog meer profijt van te hebben. Dit soort smoothies hebben nauwelijks invloed op je bloedsuikerspiegel, geven langdurige energie en ondersteunen je hormoonhuishouding. Bovendien leveren ze tal van verscheidene micronutriënten en antioxidanten die onontbeerlijk zijn voor een goede gezondheid.

 

Hoe gezond ook, af en toe word ik het een beetje beu en wil ik graag eens iets anders. Dan maak ik bijvoorbeeld een smoothiebowl. Deze kan ik dan “beleggen” met allerlei lekkers en in plaats van het te drinken, eet ik hem op met een lepel. Geeft toch een andere beleving.

 

Als jij ook zo’n groene smoothiebowl wil maken dan heb je het volgende nodig:

 

spinazie (2 handjes vol)

1 kiwi

paar stukjes mango (diepvries is prima)

stuk komkommer (ongeveer 1/3)

bleekselderij (1 stengel)

verse gember (zoveel als je zelf wil)

kaneel (zoveel als jij wil)

water (ongeveer 2 glazen)

chiazaad (1 eetlepel)

macapoeder (1 theelepel)

 

Doe alles bij elkaar in de blender en mix tot je een gladde smoothie hebt.

 

Voor de garnering:

bruine amandelen

pecannoten

avocado (een halve in stukken gesneden)

blauwe bessen (diepvries)

pitten en zaden mix (optioneel)

 

 

Doe eerst de smoothie op je bord en leg vervolgens je toppings er op. De toppings kies je overigens  geheel naar eigen inzicht.

 

Heb ik je geïnspireerd om ook zo’n leuke en gezonde bowl te maken? Ik zou het leuk vinden als je mij laat weten wat jij er van vond.

Heb jij zelf een leuk/lekker recept voor een smoothiebowl? Deel hem dan met me! Dat vind ik echt leuk.

 

Geplaatst in ,

Laat een reactie achter