Healthy Chocomelk

Healthy Chocomelk

Houd jij ook zo van warme chocomelk? Op een donkere, natte herfstmiddag met je favoriete tijdschrift en een dekentje erbij….. ja hé? Maar ja, de enige echte van ons allen welbekende merk is helaas not so good. Erg zoet, erg vet en erg bewerkt. Bovendien zijn er erg veel mensen die niet tegen koemelk kunnen. Ik ben al jaren overgevoelig voor lactose en al jaren bezig met vervangende producten. Inmiddels weet ik niet beter maar het is een hele zoektocht geweest. Vroeger maakte ik chocomelk op basis van geitenmelk maar ben al een hele poos geleden overgestapt op plantaardige varianten. De rijstemelk van Lima met chocolade smaak is bij ons thuis favoriet. Deze gebruik ik dan ook voor een “chcomel verwen momentje”.

 

Je hebt nodig:

een pak Rice drink choco van Lima (met gewone rijstemelk of havermelk gaat het ook wel alleen moet je meer cacao toevoegen en meer honing)

(rauwe) cacao poeder

vanille poeder of druppels

roomboter

honing of maple syrup

 

Voor 2 grote koppen chocomelk ga je als volgt te werk:

Doe de gewenste hoeveelheid choco drink in de steelpan en laat het langzaam warm worden.

Doe hier 2 tl roomboter, 2 el cacao poeder, en een snuf vanille bij. Roer met de garde tot alles goed opgelost is. Voeg eventueel nog een beetje honing toe als het drankje niet zoet genoeg is voor je. Let op: laat het niet koken. Als alles goed gemengd en opgelost is, haal je de pan van het vuur en schenk je jouw heerlijke gezonde chocomelk in je favoriete mok. Genieten maar!

Geplaatst in

Laat een reactie achter