Magnesium bad

magnesium bad

Vraag je je wel eens af of je een magnesiumtekort hebt?

De kans is groot dat dit zo is. Als gevolg van de industrialisatie, een te hoog stressniveau en het gebruik van medicijnen lijden steeds meer mensen aan een magnesiumtekort. Doordat onze hedendaagse voeding erg verarmd is, is het lastig om voldoende magnesium uit je voeding te halen. Suppletie is wat mij betreft zeker geen overbodige luxe.

 

Om goed te kunnen functioneren hebben al onze cellen magnesium nodig. De belangrijkste functies van magnesium zijn:

  • onderhouden van normale spier- en zenuwfunctie
  • reguleren van bloedsuikerspiegel
  • het hartritme stabiel houden
  • botten sterk houden
  • gezond immuunsysteem ondersteunen
  • het energiemetabolisme en de eiwitsynthese ondersteunen

 

De lijst aan symptomen van een magnesiumtekort is heel groot. Het is daarom lastig om een beknopte lijst hiervan te maken. Zowel in je spieren, botten en gewrichten alsook in het maag- darmstelsel, in de stofwisseling, in het hart- en vaatsysteem, de luchtwegen, in het hormonale stelsel en in het zenuwstelsel kan een magnesiumtekort aanwezig zijn. De meest voorkomende symptomen die voor een leek goed te herkennen zijn, zijn: moeheid, slapeloosheid, kramp (in de nacht) en erge trek in zoetigheid, vooral in chocolade.

 

Om het tekort op te heffen, kun je een magnesiumpreparaat gebruiken zoals magnesium citraat. Het is erg belangrijk dat het een natuurlijke vorm van magnesium is. Het preparaat moet dus gecheleerd zijn, oftewel lichaamseigen. Organisch gebonden magnesium wordt veel beter opgenomen dan anorganische magnesiumvormen. Vitamine B6, vitamine D en fosfor zorgen ervoor dat magnesium nog beter in je lichaam wordt opgenomen. Het allerbeste is echter om een bad te nemen met pure magnesium kristallen. Dit mineraal wordt namelijk het makkelijkst en het best via de huid opgenomen. Voor de meeste mensen is het zeker geen straf om af en toe in bad te gaan. Bijkomend voordeel is dat je er een heerlijk zachte huid van krijgt. Voeg nog een paar schepjes zuiveringszout toe aan je badje en je bent gelijk je lichaam aan het ontzuren.

 

Heb je geen bad? Geen probleem, een voetenbadje doet ook wonderen, je moet het alleen wel wat vaker toepassen. Het is absoluut de moeite waard!

 

Geplaatst in

Laat een reactie achter