pasta maaltijd voor een tropische dag
Wat eet jij met dit warme weer? Een vraag die mij vaak wordt gesteld zodra de temperatuur boven de 25 graden stijgt.
Deze pasta maaltijd is zomerproof, erg snel klaar en valt bij iedereen in de smaak!
Zet een pan met pasta naar keuze op (hier zie je de glutenvrije pasta van het merk Semper, verkrijgbaar bij de ah). Terwijl de pasta kookt, ga je aan de slag met de saus die er straks overheen gaat.
Wat heb je nodig voor de saus?
bakje yoghurt naturel (Biogarde of milde biologische yoghurt)
bakje creme fraîche
bakje verse aardbeien
zoetstof naar keuze
kaneel
Je maakt de aardbeien schoon en doet ze in de blender,
je voegt daar een half bakje yoghurt en een paar theelepels creme fraîche aan toe,
daarbij nog een beetje kaneel en zoetstof naar keuze (honing, ahorn of agave siroop).
Mix alles goed door elkaar en proef even of de saus zoet genoeg is voor je, zo niet voeg dan nog wat zoets toe. Zet de saus even in de koelkast.
Als de pasta klaar is, laat het dan eerst helemaal afkoelen. Dit gerecht smaakt het lekkerst als zowel de pasta als de saus lekker koud zijn.