Pompoensoep met Wortel en Sinaasappel
Niets zo lekker als een kommetje warme soep op een frisse, herfstachtige avond. Ik ben dol op soep, het hele jaar door wel maar in de herfst is soep dan toch extra lekker. Soep is behalve voedzaam ook een hele fijne manier om extra groente binnen te krijgen. Daarom eet ik soep vaak bij de lunch of als voorafje bij mijn avondmaaltijd.
Aangezien het pompoen seizoen nog volop aan de gang is, moest er weer een pompoensoepje komen. Dit keer maakte ik echter een variant op de traditionele, simpele pompoensoep (die overigens ook heel erg lekker is en die je in het rubriek “soep” op mijn recepten pagina vindt). De wortels maken deze soep wat steviger en zoeter terwijl de sinaasappel juist voor een contrasterende smaak zorgt. Een super combi als je het aan mij vraagt.
Voor deze heerlijke en super gezonde soep heb je het volgende nodig:
1 grote witte ui
1/2 hokkaido pompoen (afgewogen heb je ongeveer 1 kilo pompoen nodig, schoon en in stukken gesneden)
3 a 4 wortels (waspeen of winterpeen, in grove stukken gesneden)
1 sinaasappel (gepeld, ontpit en in stukken gesneden)
1,5 liter water
6 tl groentebouillon
Voor een Oosters smaakje voeg je er nog het volgende bij:
1 cm verse gember of 1 tl gemberpoeder
1/2 rode peper
1 tl kerriepoeder
1 tl kurkumapoeder
Zo maak je het:
Snipper de ui en bak deze glazig in een klontje Ghee of kokosolie. Voeg dan de pompoen, de wortels en de sinaasappel toe. Voor de oosterse versie voeg je nu ook alle kruiden erbij. Schep een paar keer om en laat het zacht worden met de deksel op de pan. Na een minuut of 5 voeg je kokend water erbij en de groentebouillon. Laat het geheel zo’n 30 minuten koken. Haal van het vuur en pureer tot een glad geheel. Serveer de soep met geroosterde pompoen- of zonnebloempitten.
Om de maaltijd compleet te maken voeg je hier nog wat blokjes geroosterde pompoen, rivierkreeftjes of stukjes kip toe.
Geniet er van!