Salsa Salade a la Jo

salsa-a-la-Jo

Zelf ben ik niet zo’n liefhebber van tomaten. Nooit geweest eigenlijk. Misschien komt het doordat de tomaten hier zo weinig smaak hebben. Ze worden groen ingevlogen en liggen weken in de koeling terwijl ze ingespoten worden met kleurstof en andere goedjes om ze mooi rood en glanzend te laten zijn. Zo’n tomaat heeft amper smaak en is ook niet bepaald gezond helaas. In Portugal bijvoorbeeld waar ik regelmatig naar toe ga vind ik de tomaten juist heel erg lekker. Je proeft de pure, oorspronkelijke smaak en de kracht van de zon erin. De bio tomaatjes van eigen bodem die in de volle grond staan en rustig de tijd hebben gehad om te rijpen zijn al stukken lekkerder. En ze ruiken ook naar tomaten!

Deze tomatensalade heb ik van 2 soorten bio tomaten gemaakt. De wilde tomaten (verschillende grootte’s en kleuren) en de mini trostomaatjes die iets langwerpig zijn. De combinatie met de granaatappel is fantastisch lekker en de krachtige zoet/zure dressing maakt het helemaal af. Op deze manier lust ik wel kilo’s er van!

 

Dit heb je nodig voor een schaal voor 4 a 5 personen:

6 mini trostomaten

10 wilde tomaatjes

1 rode punt paprika

1 rode ui

1 granaatappel

1 el appelazijn

1 el citroesap

3 el goede olijfolie

1 tl agave of ahorn siroop

zout en peper

 

Zo maak je het:

Was de tomaatjes en de paprika en snijd ze in stukken (zo groot of zo klein als je zelf wilt). Snipper de ui en voeg alles bij elkaar in de schaal. Haal de pitjes uit de granaatappel en doe ze erbij in de schaal. Schep  alles een paar keer om zodat het goed met elkaar vermengd is. Maak dan de dressing. Meng alle hiervoor benodigde ingrediënten in een kom of bakje en roer met de garde. Proef even en voeg eventueel nog wat zout, peper en stroop toe. Giet de dressing over de salade heen en roer nog eens een paar keer om zodat het goed met elkaar mengt. Laat het geheel heel even staan zodat de smaken beter naar voren komen en het geheel goed op elkaar is ingewerkt. Serveer bij de lunch of hoofdmaaltijd.

Tip: erg lekker bij de taco’s (recept hiervan vind je op mijn recepten pagina bij de rubriek diner).

Adios amigos!

Geplaatst in , ,

Laat een reactie achter