Supergezonde stamppot zonder aardappels

stamppot postelijn

Ik ben gek op de herfst en ik ben gek op stamppotjes.

Vandaag heb ik weer een nieuwe versie van mijn gezonde pompoen stamppot gemaakt.

Super easy, super gezond en super lekker!

 

Dit heb je nodig:

een halve oranje pompoen (of een hele als het een kleintje is)

1 grote zoete aardappel

3 of 4 middelgrote wortels

1 ui

bosje postelein

roomboter (2 of 3 eetlepels)

pecorino (geraspt) zoveel als je zelf wil, ik gebruik hiervoor meestal zo’n 100 a 150 gram

 

Zo maak je het:

Maak de groenten schoon. Snijd de pompoen, de zoete aardappel, de wortels en de ui in stukjes en breng aan de kook in een pan met water. Zorg dat alles net onder water staat. Voeg hier wat zout, peper en kruiden toe (naar eigen smaak). Ik doe er 1 of 2 lepeltjes kruiden bouillon bij (zonder rommel!). Laat alles ongeveer 20 minuten koken. Snijd ondertussen de postelein fijn en rasp de pecorino (harde schapenkaas).

Als de groenten gaar zijn, giet dan het water af maar niet alles. Laat een bodempje water in de pan met de groenten. Doe er boter bij en stamp het fijn met een stamper of een staafmixer. Proef vervolgens of het naar jouw smaak is. Misschien moet er nog wat zout of peper bij. Als laatste doe je er de postelein bij en roer je alles heel goed door elkaar. De stamppot is nu klaar. Schep het op je bord en gooi de geraspte pecorino er overheen. Eventueel kun je er nog wat olijfolie er overheen gieten.

Dit is in principe een complete maaltijd maar je kunt hier natuurlijk vlees of vis bij eten. Wij eten er graag een spiegel eitje bij. Smakelijk!

Geplaatst in

Laat een reactie achter