healthy mug cake
Ken je mugcakes? Cakejes uit een kopje? Superleuk en erg lekker! Als nagerecht maar ook als ontbijt. Hoe leuk is het om zo’n lekker warm cakeje als ontbijt te eten? Je kunt het beslag alvast ’s avonds klaarzetten zodat je het in de ochtend alleen maar in de oven hoeft te schuiven. Genieten geblazen, zeker met deze gezonde versie er van. Glutenvrij, suikervrij en zonder koemelk.
Bovendien is dit recept kidsproof en dat betekent vaak dubbel genieten.
Dit heb je nodig voor 1 mugcake:
1 ei
1 el havermout (glutenvrij)
1 el havermelk (of rijstemelk)
1 banaan
1 el kaneel
1/2 tl baking soda
snufje zout
druppel vanille essence
1 aardbei
1 el blauwe bessen (vers of diepvries)
kokosolie (voor het invetten)
optioneel wat honing of kokosbloesemsuiker als je het wat zoeter wilt.
Zo maak je het:
Verwarm de oven op 175 graden.
Klop eerst het ei met de havermelk los en schuimig. Prak ondertussen de banaan en voeg dit bij het eimengsel. Voeg dan de havermout toe, de kaneel, het zout en de vanille. Voeg eventueel wat honing of ander zoetmiddel naar smaak toe. Roer alles heel goed door elkaar en laat even staan.
Vet je mok of kopje in met kokosvet (dat kan met je blote handen of met een stukje keukenpapier).
Doe nu het cakebeslag in de ingevette mok (niet helemaal vol, het gaat nog rijzen). Doe de blauwe bessen er op en leg plakjes aardbei daar bovenop.
Bak deze mug cake een half uurtje goudbruin. Haal uit de oven en leg er nog wat fruit op of een stukje chocolade. Laat even afkoelen. Enjoy!
Dit recept bestaat uit een paar ingrediënten maar je kunt er naar hartenlust mee variëren.
Probeer het eens met ander fruit, gehakte nootjes of cacaopoeder erdoorheen. Wat ook heerlijk is, is een stukje pure chocolade erin stoppen of erop leggen als het cakje net uit de oven komt. Yum!