bonbons maar dan anders
Weekend! Yeah! Lekker op de bank met de voetjes omhoog. Zo’n moment vraagt om iets lekkers erbij. Je hebt alleen met jezelf afgesproken om minder te gaan snoepen. Tja… Chips is ook geen goede optie dan…Bonbons??
Ik heb net deze overheerlijke bonbons van dadel, pindakaas en chocola gemaakt. Een onweerstaanbare combinatie en in no time gemaakt. Wil jij het ook proberen?
Dit is wat je nodig hebt:
dadels (medjoul zijn het beste hiervoor)
pindakaas (bij voorkeur geen Calvé maar eentje zonder toevoegingen)
(pure) chocoladereep
En zo maak je het:
Smelt in een pannetje (au bain marie) een paar stukjes chocola. Snijd ondertussen de dadels open en verwijder de pitten. Vul de opening van de dadels op met de pindakaas (met een lepeltje de pindakaas erin “smeren”). Doe de halve dadels vervolgens weer dicht (je plakt ze a.h.w op elkaar). Rol de dadels nu door de gesmolten chocolade zodat ze rondom helemaal bedekt zijn met chocola. Leg ze op een bordje en laat afkoelen. Even in de koelkast leggen werkt het beste. Als de bonbons helemaal koud zijn geworden, snijd je ze in stukken. En aanvallen maar!!!!