Chocolade bananenbrood
Heerlijk als tussendoortje maar ook een prima ontbijtje of als toetje. Perfect om mee te nemen naar je werk of aan je kinderen mee naar school te geven.
Wat heb je nodig?
3 rijpe bananen
4 eieren
150 gr amandelmeel
30 gr kokosmeel
50 gr rauwe cacao
2 tl bakpoeder
50 gr pure chocolade
40 gr kokosolie
3 verse dadels
handje rozijnen
snufje zout
eventueel wat honing
Oven op 175 graden voorverwarmen
Pureer eerst de bananen (met een staafmixer of keuken machine).
Klop de eieren en voeg ze langzaam toe aan het bananenpuree.
Voeg dan het amandelmeel, kokosmeel, de cacao, het bakpoeder en het zout aan het beslag toe en roer alles goed door elkaar.
Laat de kokosolie in een pannetje smelten en giet het door het beslag.
Voeg vervolgens de rozijnen, de dadels (in kleine stukjes) en de chocolade (klein gehakt) en roer alles nog even goed door. Als je het geheel wat zoeter wilt, kun je er nog een scheutje honing aan toevoegen.
Vet een cakevorm (ong. 23 cm) in of bekleed het met bakpapier en giet het mengsel er in.
Bak dit overheerlijke bananenbrood in ongeveer 45 minuten af in de oven. De “cake” is gaar als een prikker of een houten stokje er schoon uitkomt. Je moet hem in het midden van de cake steken om dit te checken.
Laat het chocolade brood iets afkoelen in de vorm en haal het eruit. Je kunt het een dag of 5 bewaren in de koelkast. Invriezen kan ook, maar snijd het dan eerst in plakken. Genieten maar!
Tip: voor een extra choco kick smelt je de rest van de chocolade reep en giet dat over de warme bananenbrood heen.
Ik wil deze graag zelf gaan maken maar waar staat 40 ge voor?
Hoi Bianca,
het is een foutje, het moet 40 gr zijn (gram dus) sorry…. ga het gelijk aanpassen.
het is overigens niet hetzelfde als wat ik op de workshop bij me had. Dat was havermout cake en staat bij de recepten vermeld als “tussendoortje”.
neemt niet weg dat dit bananenbrood ook erg lekker is. ben benieuwd wat jij er van vindt.