Chocolate chip cookies

chocolate chip cookies

Ik geef het heel eerlijk toe: Ik ben gek op koekjes! Vooral als er chocolade bij zit.

Toen ik op mijn 17de stopte met suiker en koemelk was het eten van koekjes niet meer vanzelfsprekend voor me. Ik kocht af en toe wat suikervrije koekjes zonder melk bij de natuurwinkel (toen nog reformwinkel geheten) maar die vond ik nooit echt heel lekker. Dat was echter een kwart eeuw geleden….. (ja, ik schrik er ook van…:)). Ze zijn een stuk lekkerder inmiddels maar aangezien ik sinds een paar jaar ook geen gluten meer eet, is de keuze aan koekjes nogal beperkt geworden. In de winkel althans. Thuis bak ik regelmatig hele lekkere koekjes die aan al mijn dieetwensen voldoen en die nog heerlijk zijn ook. Zoals deze chocolate chip cookies bijvoorbeeld. Ze zijn minder zoet en zachter dan je wellicht van dit soort koeken gewend bent maar hey….. volledig verantwoord en meukvrij. En nog lekker ook! Wil jij ook deze koeken gaan bakken?

 

Dit heb je nodig:

150 gram amandelmeel

100 gram rijste- of lupinemeel

10 gram glutenvrije bakpoeder plus 1 lepel bakingsoda

40 gram rauwe cacao poeder

1 lepel kokosbloesemsuiker

2 lepels groene stevia (extra sweet)

1 banaan

275 ml water

een halve chocolade reep in kleine stukjes gesneden (bijvoorbeeld van Vivani)

een kopje cacaonibs (optioneel) of rozijnen

 

Zo maak je het:

Verwarm eerst de oven op 180 graden.

Prak of pureer de banaan. Doe deze tezamen met alle andere ingrediĆ«nten in een kom en roer alles heel goed door elkaar totdat je zacht koekjesdeeg hebt. Als het deeg te droog is, voeg je er nog wat water bij. Met een eetlepel schep je het deeg op in bergjes op de bakplaat (bekleed met bakpapier!). Houd voldoende ruimte tussen de koeken. Bak ze gaar in ongeveer 30 minuten. Smelt ondertussen wat pure chocolade au bain marie. Als de koeken uit de oven zijn, laat ze eerst een beetje afkoelen. “Giet” vervolgens met een theelepel de gesmolten chocolade eroverheen. Hmmmm………Geniet ze!

Geplaatst in ,

Laat een reactie achter