Gevulde komkommers
Ben jij op zoek naar een origineel, fris en verrassend lekker recept dat ook nog eens mega gezond is?
Deze gevulde komkommers zijn een absolute topper. Niet alleen lekker en gezond maar ook nog eens snel klaar en prachtig om te zien. Ze zijn ideaal als lunch maar ook als voorgerecht bij een sjiek etentje of als snack bij de borrel zijn ze meer dan okè.
Ik heb dit recept in een van de kookmagazines van OERsterk gevonden en heb daar een paar kleine aanpassingen in gedaan.
Dit heb je nodig voor 2 “komkommerbootjes”:
150 gr paddenstoelenmix (of 1 soort zoals champignons of shitake)
1 ui of sjalotje
2 komkommers
50 gr pompoen en zonnebloempitten of een ander pittenmix
50 gr cashewnoten
4 zoetzure augurkjes
1 blikje sardientjes in olijfolie
6 a 8 olijven
1/2 appel
peper en zout
een handje peterselie en/of bieslook
Zo maak je het:
Bak eerst de paddenstoelenmix met een uitje en wat peper en zout totdat de paddenstoelen zacht zijn.
Maak in de tussentijd de komkommers schoon, snijd ze door midden en haal met een lepel(tje) de zachte kern eruit.
Snijd dan de appel en de augurkjes in stukjes en doe dit samen met alle overige ingrediënten in een hakmolen. Doe de paddestoelen erbij en hak/maal alles tot een grove massa (dit gaat het beste met de puls stand). Houd wel wat noten en pitjes achter voor de garnering.
Proef even en breng het geheel zo nodig op smaak met wat extra peper en zout, een scheut olijfolie en eventueel wat citroensap.
Vul de komkommerbootjes met het mengsel en bestrooi met de restjes noten, pitten en de peterselie.
Ze zijn zowel lauw als koud heerlijk en je kunt ze nog maximaal 1 dag in de koelkast bewaren.
Tip: maak eens een omelet met dit mengsel of vul een pannenkoek ermee….hmmm
Super lekker recept en heel snel klaar. Super fris voor de zomer ook!
Hoi Bianca! Lekker is deze hé? En je kunt ook naar hartenlust variëren met de vulling.