Groente curry met bloemkool

“Wat moet ik nou weer gaan koken?” Herken jij dit? Geen kookinspiratie maar wel zin in een gezonde maaltijd. Met veel groenten het liefst. Ik had nog een hele bloemkool in de koelkast liggen dus een curry met bloemkool lag wel erg voor de hand. Ik houd namelijk erg van eenpansgerechten. Langzaam gegaard met een sausje erdoor. Curry’s zijn daarom mijn favoriet. Je kunt er alle kanten mee op en ze zijn erg gezond als je ze zelf maakt met verse ingrediënten.

 

Voor deze bloemkoolcurry heb je voor 4 personen de volgende ingrediënten nodig.

1 ui

1 prei

1 a 2 zoete aardappels

een paar wortels (ligt er aan hoe groot ze zijn)

1 bloemkool (of een halve als die heel groot is)

1 zoete punt paprika

1 gele paprika (niet per se nodig)

1 eetlepel Ghee (geklaarde boter)

1 blik kokosmelk (of 2 kleine)

zout, peper, paprikapoeder, een lepeltje kruidenbouillon en eventueel nog wat andere kruiden die je lekker vindt (ik gebruik ook kurkuma en sambal).

 

Snijd de ui en de prei in stukjes of ringen en bak even aan. Doe vervolgens eerst de wortels erbij, dan de bloemkool en dan de zoete aardappel (alles in kleine stukjes of in blokjes gesneden). Een beetje water erbij doen en laten sudderen. Steeds goed blijven roeren: iedere keer als je weer de volgende soort groenten erbij doet, even omscheppen en de deksel er weer op. Als alles in de pan zit, doe je er wat zout, peper en de rest van de kruiden erbij. Als laatste giet je de kokosmelk in de pan erbij en laat je het geheel nog even op laag vuur doorkoken. Proef vervolgens of het goed op smaak is. Ik doe er altijd nog een beetje van dit en een beetje van dat erbij…… je kent het wel. Als de groenten gaar zijn dan is de curry klaar om opgediend te worden. Serveer warm met of zonder rijst (bruine basmati rijst is hier wel heel lekker bij) of met naan brood of met een hard gekookt eitje. Smakelijk!

Geplaatst in ,

Laat een reactie achter