Healthy Bounty

healthy bounty

Het is weer weekend! Daar hoort wat lekkers bij. Want ook als je een gezondheidsfreak bent zoals ik, heb je af en toe trek in iets lekkers. We hebben voedsel nodig voor energie en om gezond te blijven maar eten is ook een sociaal gebeuren en bedoeld om er van te genieten. De combinatie van lekker en gezond is natuurijk helemaal ideaal. Met dit doel voor ogen maakte ik deze overheerlijke choco kokos reepjes a la bounty.

 

Dit heb je nodig:

50 gram kokosvet (onbewerkt en koud geperst)

1 el roomboter

2 el honing (of maple siroop)

60 gram geraspte kokos

1 tl vanille poeder (of essence)

handje gepelde, ongezouten pistache noten

een reep pure chocolade van Vivani of zelfgemaakte chocolade.

Als je de chocolade laag voor er op zelf wil maken, kijk dan voor het recept op mijn blog van 13 september 2017 over chocola.

 

En zo maak je het:

Hak de pistache nootjes fijn met een hakmes.

Laat de chocolade reep smelten au bain marie (kijk uit dat het niet gaat koken, dan wordt de chocola erg bitter).

Doe de kokosvet, boter, honing, vanille poeder en kokos in de keukenmachine of blender en meng alles heel goed door elkaar. Doe dit net zo lang totdat er een egaal mengsel is ontstaan. Als de kokosvet erg hard is, kun je hem ook eerst laten smelten.

Voeg de nootjes bij het kokosmengsel en roer goed door elkaar.

Doe het mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm of een rechthoekige ovenschaal en druk het goed aan. Het moet een laagje vormen van ongeveer 1 a 1,5 cm. Laat dit even koud worden in de koelkast. Giet er vervolgens de gesmolten chocolade erover heen zodat er een heerlijk knapperig laagje ontstaat. Hoe meer chocolade jij hebt hoe dikker de bovenste laag wordt. In de regel kun je met 1 reep chocolade wel volstaan.

Zet jouw gezonde choco kokos reep in de vriezer voor een half uur. Haal het eruit en snijd in vierkantjes. Als het je lukt om niet alles meteen op te eten, kun je de rest het beste ook in de vriezer bewaren (chocolade heeft de neiging om wit uit te slaan in de koelkast). Heel veel geniet plezier gewenst!

 

Geplaatst in ,

2 reacties

  1. Aga Verbeek op 19 augustus 2018 om 18:17

    Heerlijk! Gemaakt als traktatie voor mijn verjaardag. Was een groot succes!

    • Jolanta van Helten op 19 augustus 2018 om 20:59

      wat fijn om te horen! Dank voor je reactie. Hopelijk gaan ze nu allemaal naar mijn website voor gezonde recepten 🙂

Laat een reactie achter