Healthy Taco’s

Een gezonde maaltijd in een half uurtje op tafel? Dat kan! En is nog heerlijk ook.

Als het je aan tijd en/of inspiratie ontbreekt zijn deze taco’s ideaal. Maïs is niet het meest gezonde als het op voeding aankomt maar als je voor de pure en biologische versie gaat, kun je het af en toe best hebben. Als je het maar niet op dagelijkse en ook niet op wekelijkse basis doet. Bovendien gaat het in dit recept niet om de taco’s maar om de vulling en die is meer dan gezond te noemen.

De taco’s die ik hiervoor heb gebruikt zijn de taco schelpen van de AH eigen merk. Daar zit alleen maïsgries en zout in. Er zitten er 12 in 1 pak. Als je met 4 personen eet zou je aan 1 pak voldoende moeten hebben.

 

Dit heb je nodig voor de vulling:

1 ui

1 prei

1 a 2 wortels

1 potje/blikje bio maïs (of kikkererwten)

1 blikje bio gepelde tomaten of 3 a 4 verse bio tomaten

1 gele paprika

1 groene paprika

1/2 komkommer

200 gr biologisch rundergehakt (optioneel)

Romeinse sla of andere sla die jij lekker vindt

geraspte pecorino (harde, pittige schapenkaas)

kruidenzout

peper

paprikapoeder

(verse) basilicum

 

Zo maak je het:

Rasp eerst de pecorino, doe het in een schaaltje en zet even weg.

Snipper de ui en snijd de prei in dunne ringen. Maak de wortels schoon en snijd ze in schijfjes of in kleine blokjes. Bak de ui samen met de prei glazig en voeg daar de wortels bij. Schep een paar keer om en voeg dan het rundergehakt toe. Roer het geheel goed door elkaar en laat op zacht vuur gaar worden. Snijd ondertussen de paprika’s in stukjes. Voeg nu de tomaten erbij en de maïs (of kikkererwten). Roer een paar keer om. Breng het geheel op smaak met de kruiden, peper en zout. Voeg als laatste de paprika stukjes erbij en laat ze heel even meekoken. Was ondertussen de slablaadjes en de komkommer. Zet het vuur onder de pan uit en proef even of je over de smaak tevreden bent. Het kan zijn dat je nog wat peper en zout wilt toevoegen of een beetje honing, sambal of tabasco misschien. Snijd de komkommer in plakjes en zet samen met de sla en de pecorino op tafel. Leg de taco schelpen erbij en de pan met de saus. Het taco feestje kan nu beginnen! Pak een taco schelp, leg er een sla blaadje in en vul het met saus, komkommer en geraspte kaas. Zo’n taco schelp breekt vrij snel en daarom is een blaadje romeinse sla erin zo handig. Het houdt de boel een beetje bij elkaar maar een lepel erbij is hoe dan ook handig.

 

Oh vergeet ik bijna te vermelden dat nacho’s hier heel erg lekker bij zijn. Wel naturel en zo puur mogelijk uiteraard:)

Geplaatst in ,

Laat een reactie achter