Quinoa met biefstukreepjes

Dit is een erg gezonde maaltijd die snel klaar en makkelijk te bereiden is, zelfs voor de amateurs onder ons.

Quinoa is, op havermout na, mijn favoriete pseudo graan. Het is glutenvrij, erg voedzaam en erg gezond. Bij het Quinoapap (ontbijt) recept (https://healthyjo.nl/quinoapap/) vind je uitgebreide info over quinoa en waarom ik er zo’n fan van ben. Bij dit recept wil ik graag benadrukken dat lekker en gezond koken hand in hand gaat. Het is een fabel dat gezond koken ingewikkeld en tijdrovend is. Dit heerlijke en gezonde maaltje bijvoorbeeld staat in een half uur op tafel. Het is echt een koud kunstje als je maar de juiste ingrediënten in huis hebt. Goede voorbereiding is het halve werk en het plannen van je maaltijden verhoogt de kans op succes met 100%. Dus, wanneer zet jij dit gerecht op tafel?

 

Dit heb je nodig als je voor 4 personen kookt:

150 gram quinoa (ik gebruikt hier de quinoamix, vind ik erg lekker)

1 ui

1 courgette

2 a 3 wortels /waspeen (afhankelijk van de grootte er van)

1/2 zak biologische tuinerwten (diepvries bij de AH, vers is natuurlijk nog beter)

1/2 spitskool

1 zak biefstukreepjes van “De Woeste Grond” (online te bestellen, en anders haal je biefstukreepjes bij de slager, liefst bio en grasgevoerd, 350 gram is meer dan genoeg)

 

Zo maak je het:

Was en snijd eerst alle groente.

Doe de biefstukreepjes in een bak en marineer ze met wat soyasaus (bio en fair trade) en peper.

Zet eerst de quinoa op volgens de aanwijzing (1 deel quinoa met 2 delen water) en laat zo’n 10 minuten koken. Voeg er een lepeltje kruidenbouillon toe voor betere smaak.
Bak de ui glazig met een beetje ghee (geklaarde boter). Voeg daar de stukjes wortel bij en roer een paar keer om. Na een minuutje of 3 voeg je de blokjes courgette erbij. Laat het even gaar worden. Voeg wat zout, peper en kruiden naar eigen inzicht toe. Doe er dan de tuinerwten en spitskool bij en schep een paar keer om. Voeg als laatste de biefstukreepjes erbij en blijf roeren/omscheppen totdat de reepjes gaar zijn geworden (minuutje of 4). Je kunt er nog wat extra soyasaus toevoegen als je het wat meer smaak wil geven en iets meer “saus” wil hebben. Het gerecht is nu klaar en kan direct geserveerd worden.

Schep eerst de quinoa op de borden en doe daar naar behoefte de groente met biefstukreepjes bij.

Eet smakelijk!

Geplaatst in ,

Laat een reactie achter