salade met garnalen en groene asperges

salade met garnalen en groene asperges

Er was een tijd dat ik 6 boterhammen per dag at (allemaal in de middag) en een uur later weer trek had. Sinds ik gestopt ben met het eten van brood voel ik mij niet alleen veel beter, ik heb ook veel minder trek en een rustige buik. Een ander groot voordeel van mijn nieuwe eetgewoontes is dat ik veel meer groente eet en veel meer variatie in mijn dagelijks menu aanbreng. Groene smoothies en salades zijn bij uitstek geschikt om aanzienlijk meer groente binnen te krijgen en om veel meer met jouw eten te variëren. Nu moet ik bekennen dat ik in de wintertijd meer trek heb in warm eten maar zodra de dagen langer worden en het zonnetje begint te schijnen krijg ik instant zin in frisse salades. Ik vind het leuk om verschillende smaken en structuren met elkaar te combineren en zo nieuwe recepten te ontdekken.

Afgelopen weekend maakte ik deze salade met Hollandse garnaaltjes en groene asperges. Het was voor mij een nieuwe combinatie en hij pakte ontzettend goed uit. Deze salade is niet alleen erg lekker, hij is ook erg voedzaam en ook nog simpel om te maken. Kan overigens ook prima als avondmaaltijd worden gegeten.

 

Dit heb je nodig voor een 2 persoons portie:

3 a 4 ons gemengde sla (kant en klare slamix of zelf samengesteld)

1 zoete puntpaprika

een paar radijsjes

2 a 3 zoetzure augurkjes

1 bakje Hollandse garnalen (wilde vangst)

1 bosje groene asperges

 

Voor de dressing:

2 el (gezonde) mayonaise

1 el goede olijfolie

1 tl (gezonde) ketchup

citroensap van een halve citroen

peper en zout

evt een beetje honing of agave siroop

 

Zo maak je het:

Was eerst alle groente onder de kraan. Biologische groente hoef je alleen maar af te spoelen, andere groente zou ik even in een “sopje” leggen van natuurazijn en baking soda (zodat alle chemicaliën en pesticiden die erop zitten, voor een groot deel eraf gaan).

Snijd de droge stukken van de steeltjes van de asperges er af en doe ze in de stoomoven voor een minuutje of 10 (stoomapparaat kan ook en anders kort in de pan koken). Leg de gewassen slamix in een schaal. Snijd de paprika, de radijsjes en de augurken klein en voeg ze bij de slamix. Leg de garnaaltjes erboven op en zodra de asperges klaar zijn, leg je deze daar weer bovenop. De salade is nu klaar en kan direct worden gegeten mèt of zonder dressing. Een scheut goede olijfolie volstaat ook.

Enjoy!

Tip: gezouten cashewnootjes of een zaden/pittenmix is een goede en lekkere aanvulling hierop.

 

Geplaatst in , ,

Laat een reactie achter