snelle groenten pasta

We kennen het allemaal wel, van die dagen dat je laat thuis bent en niet veel tijd hebt om te koken. Afhalen ligt dan het meest voor de hand maar je wilt ook graag gezond eten. Geen zorgen! Je kunt binnen een half uurtje een gezonde maaltijd op tafel toveren waar iedereen van zal smullen!

 

Deze pasta schotel is een keer ontstaan toen ik mijn koelkast nodig eens moest opruimen. Ik had nog van alles in de groenten lade liggen en er lag ook een stukje pecorino. (Glutenvrije) pasta heb ik altijd op voorraad liggen. De keuze was dus snel gemaakt. Pasta met roerbakgroenten en pecorino uit de oven.

Dit is tevens een belangrijke tip van mij: zorg dat je altijd goede pasta, rijst en quinoa in de voorraadkast hebt staan. Dat gebruik je dan als basis voor jouw gezonde maaltijd.

 

Er zijn vele variaties op dit recept mogelijk, afhankelijk van wat je op dat moment in huis hebt. Ik beschrijf hieronder het recept zoals je die ook op de bijbehorende foto ziet. Als je de kaas en de spekjes weg laat, heb je een prima vegetarische maaltijd.

 

Dit heb je nodig voor 4 a 5 personen:

1 ui

2 of 3 winterpenen

1 courgette

1/2 zak biologische tuinerwten (diepvries)

1 potje bio mais

1 gele paprika

1 groene paprika

stukje pecorino (harde schapenkaas) geraspt

3 of 4 kopjes glutenvrije pasta (dit komt neer op ongeveer 150 gram)

Ik gebruik pasta van 100% bruine rijst of pasta op basis van quinoa. Verkrijgbaar bij de meeste grote supermarkten.

 

Zo maak je het:

Zet de pasta op. Snijd de ui en bak hem glazig aan. Bak eventueel wat biologische spekreepjes mee als je er wat vlees bij wilt. Snijd ondertussen de wortel, courgette en paprika in stukjes. Bak eerst de wortel mee (die blijft het langste hard). Voeg vervolgens de courgette toe en schep een paar keer om. Dan gaan de tuinerwten erin en daarna de maïs. Als deze groenten allemaal een beetje gaar zijn, voeg je op het laatst nog de paprika(‘s) toe. Doe er naar eigen smaak zout, peper en wat kruiden bij. Ik gebruik altijd het kruidenzout van dr. A. Vogel, heel lekker en makkelijk omdat er al veel kruiden bij zitten.

Schep het geheel nog een paar keer om en zet van het vuur af.

Als de pasta gaar is, giet je die af.

In principe is jouw maaltijd nu klaar. Het is echter wel lekkerder als je het nog even in de oven zet en de pecorino laat smelten.

Je pakt een ovenschaal, doet eerst de pasta er in en schept het groenten mengsel er op. Je doet er wat geraspte pecorino erover en zet de schaal een paar minuutjes in de oven. Als de kaas begint te smelten is je schotel klaar. Zet hem op tafel, schep het op de borden en smullen maar!

Tip: doe stukjes mozarella (de echte van buffelmelk) erin. Die smelt dan zo lekker mee in de oven….

Geplaatst in ,

Laat een reactie achter