Sticky Chocoladetaart met courgette

Deze chocoladetaart is echt super lekker! Erg smeuïg, niet te zoet en met een heerlijke chocoladefrosting erop. Ik heb hem met frambozen versierd maar die kun je natuurlijk weglaten. Je kunt er ook blauwe bessen, noten of amandelschaafsel erop doen, net wat je in huis hebt of wat je leuk vindt.

Het is glutenvrij, lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers. Hij zit vol met goede voedingsstoffen, de zogenaamde superfoods en bevat ook nog groente! Je kan er dus rustig een extra stuk van nemen en zelfs als ontbijt is dit taartje helemaal verantwoord.

 

Dit heb je nodig:

Een ronde bakblik van 30 a 35 cm doorsnee

350 gr amandeelmeel

100 gr kokosbloesem of palmsuiker

75 gr (rauwe) cacaopoeder

2 eieren

250 ml kokosmelk

1 courgette geraspt (niet al te groot)

1 tl natriumbicarbonaat (baksoda) of glutenvrije bakpoeder

1 tl Himalayazout

1 tl vanille extract of vanillepoeder

 

Voor de frosting:

1 reep pure chocolade of 80 gram cacaomassa

1/2 glas warme plantaardige melk

eventueel wat extra zoetstof (agave of ahorn siroop)

Voeg de warme melk bij de chocolade en roer totdat je een gladde, stroperige massa hebt.

 

Zo maak je het:

Verwarm eerst de oven op 180 graden.

Mix alle droge ingrediënten goed door elkaar.

Kluts de eieren en voeg ze bij de kokosmelk. Roer door elkaar en giet bij de droge ingrediënten. Voeg  als laatste de geraspte courgette erbij.

Roer alles goed door elkaar zodat er een soepel, vrij nat cakebeslag ontstaat. Mocht het beslag te nat uitvallen, voeg er dan nog wat extra amandelmeel bij.

Pak de bakvorm, doe er bakpapier in en stort het beslag erin.

Bak de taart in 30 minuten gaar. De binnenkant is dan nog een beetje plakkerig. Wil je het meer droog van binnen dan moet de taart nog wat langer in de oven zitten (5 a 7 minuten). Check altijd met een houten prikker of het deeg al goed gaar en naar wens is.

Laat de taart eerst volledig afkoelen voordat je de frosting erop doet. Enjoy!

 

Geplaatst in ,

Laat een reactie achter