Verse gemberthee

Healthy Jo | voeding en leefstijl | Vleuten - Leidsche Rijn - Utrecht

Even de dag afsluiten met een kop verse gemberthee. Ik drink het al jaren iedere avond en mis het echt als ik een keertje niet thuis ben of mijn gember is op.

Gember wint aan populariteit in Nederland, en terecht.
Deze oosterse wortel heeft een groot aantal gezondheidsvoordelen. Het staat er vooral om bekend dat het hoofdpijn vermindert.

Maar wist je ook dat het pijnstillend en ontstekingsremmend werkt bij tal van aandoeningen zoals reuma en artritis? Het heeft een gunstig effect tegen misselijkheid, het verbetert hersenfuncties, met name het geheugen en het stimuleert de bloedcirculatie. Gember versterkt ook het immuunsysteem. Het doodt virussen en bacteriën en is een goed wapen tegen griep en verkoudheid.
Van gember wordt overigens ook nog gezegd dat het libido verhogend zou werken…….

Gemberthee:
Je snijdt een stukje gember van ongeveer 1 bij 1 cm fijn (ik schil hem altijd maar het hoef niet per sé), doet het in een pannetje met kokend water en laat zo’n 10 minuutjes zachtjes koken. De verhouding gember/water kun je naar eigen smaak aanpassen. Hoe groter het stuk gember, hoe pittiger de thee wordt. Bij het inschenken kan je het beste een zeefje gebruiken. Heerlijk met een schijfje citroen en eventueel een lepeltje biologische rauwe honing.

Tip: maak je gemberthee nog gezonder door er een stukje verse kurkuma aan toe te voegen. Kurkuma heeft minstens evenveel gezondheidsvoordelen als gember. Een mega gezonde combinatie!

Geplaatst in ,

Laat een reactie achter