zomers ontbijtje

zomers ontbijtje

Deze versie van havermoutpap is een goed voorbeeld van een stevig en toch erg zomers ontbijt. En hoewel het uit slechts een paar ingrediënten bestaat, vormt het een complete en volwaardige maaltijd. Het is voedzaam, vol met goede vezels, rijk aan magnesium, goede vetten en belangrijke vitamines.

Als je mij een tijdje volgt dan weet je dat ik geen voorstaander ben van ontbijten. Ik heb daar pas een blog over geschreven: https://healthyjo.nl/geen-ontbijt-is-toch-ongezond/

Maar of je nu wel of niet ontbijt, variatie in jouw eetpatroon is enorm belangrijk. Ook al is jouw ontbijt of brunch/lunch nog zo gezond, als je elke dag hetzelfde eet, gaat het zich op den duur tegen je keren. Ook daarom is het fijn om genoeg inspiratie te hebben en zodoende voor voldoende afwisseling te zorgen. Dit lekkere havermoutpap is zeker het proberen waard en wellicht komt het op jouw lijstje met favoriete ontbijtjes te staan.

 

Wat heb je nodig voor 2 kommen van deze pap?

500 ml plantaardige melk of water

10 el pure havermout vlokken

1 tl kaneel

1 el roomboter

een paar verse aardbeien (biologisch fruit verdient de voorkeur)

een handje bosbessen (diepvries is prima)

een stukje pure chocolade (bijvoorbeeld 92% van Vivani) geraspt

 

Kook de havermout totdat het pap is geworden, blijf roeren en voeg tijdens het koken het kaneel toe.

Haal van het vuur, roer er de boter doorheen en schenk uit over twee kommen. Leg er de (gehalveerde) aardbeien, de bosbessen en de chocoladekrullen op. Ga rustig zitten en geniet van deze heerlijke en supergezonde maaltijd.

 

Geplaatst in ,

Laat een reactie achter