zomerse noodles

zomerse noodles

In de zomer eet ik heel anders dan in de winter. Zodra het kwik stijgt en de korte broeken weer uit de kast mogen, krijg ik altijd zin in zomerse gerechten. Ik ga dan ook veel meer met fruit aan de slag. Pasta met frisse aardbeiensaus is hier thuis favoriet. Recept hiervan vind je op deze site onder de titel “pasta maaltijd voor een tropische dag”.

Maar ook noodles doen het goed met een fruitsausje. Vandaag probeerde ik een nieuw recept uit en het resultaat was zo lekker dat ik het jullie niet wilde onthouden. Een heerlijk maaltje dat zowel voor de lunch als avondeten geschikt is. Je hebt het idee een toetje te eten terwijl het boordevol nuttige voedingsstoffen zit. Doordat de saus met kefir is bereid, werk je meteen aan een gezond darmflora (het belang hiervan wordt vaak onderschat). Door de combinatie van kefir met het fruit is het sausje heerlijk friszoet. Het is een lichte maar voedzame maaltijd en het is ook nog eens snel klaar en erg gemakkelijk om te maken.

 

Dit heb je nodig voor 2 a 3 porties:

1 zakje noodles van Terra Sana (dit zijn glutenvrije noodles, vrij van rommel en mijn favoriete variant is die met boekweit en zoete aardappel)

1/2 pakje blauwe bessen (vers of diepvries, bij voorkeur biologisch)

1 banaan

1/2 flesje kefir (en anders 250 ml biologische karnemelk)

1 tl kaneel

1/2 tl vanillepoeder of een druppel vanille essence

evt honing of kokosbloesemsuiker naar smaak

verse mango en ananas stukjes voor de garnering (die houd je dus nog even apart)

zaden/pitten mix

 

En zo maak je het:

Zet de noodles op. Giet er kokend water overheen en doe er 1 glas koud water bij, laat op zacht vuurtje langzaam koken (heel kort, minuutje of 3). Terwijl de noodles koken maak je de fruitsaus klaar in de blender of keukenmachine. Doe alle ingrediënten bij elkaar in de blender en mix tot een gladde “saus” (het wordt een soort smoothie eigenlijk).

Giet de noodles af, spoel kort af met koud water en schep op de borden. Giet vervolgens de fruitsaus erover en garneer met vers fruit en een handje zaden en pitten mix. Eet smakelijk!

Geplaatst in , ,

Laat een reactie achter