Bananenbrood met havermout en cacao
Je hebt vast al wel eens bananenbrood gebakken. Het is niet alleen lekker maar ook een stuk gezonder dan gewone cake of brood (als je er geen tarwebloem en suiker in stopt) en qua structuur zit het ertussenin. Ik ben enorm fan van bananenbrood en bak het regelmatig. Je kunt er immers prima mee ontbijten en het is super handig om mee te nemen als je op pad gaat. Het kan echter gaan vervelen. Ik was dus op zoek naar een nieuw variant van deze lekkernij en ben hierop uitgekomen. Ik gebruikte havermout in plaats van amandelmeel en maakte er twee verschillende lagen van. Ben er super enthousiast over en daarom deel ik het recept hieronder met je. Ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt als ik.
Ingrediƫnten:
200 g havermout
3 bananen
3 eieren
2 medjoul dadels
1 tl wijnsteen bakpoeder
1 tl kaneelpoeder
1 snuf zout
2 el (rauwe) cacaopoeder
1 extra banaan voor de garnering
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed het bakblik met bakpapier.
Maal eerst de havermout in de keukenmachine totdat je havermeel hebt.
Voeg dan de bananen, de eieren, de dadels, het bakpoeder, het kaneel en de
snuf zout toe en mix op hoge snelheid totdat je een egaal cakebeslag hebt. Is het te dik? Voeg dan een beetje plantaardige melk of water toe. Giet de helft van de substantie eruit in het bakblik.
Doe bij het overgebleven beslag de cacaopoeder erbij en mix nog even zodat de cacao goed en gelijkmatig vermengd is. Giet deze substantie bovenop het beslag in het bakblik. Strijk de bovenkant glad met een lepel en leg daar de twee helften van de banaan erop.
Schuif het in de oven en bak in 45 minuten goudbruin en gaar in de oven. Mocht het brood nog erg nat zijn van binnen, laat het nog 5 minuten extra in de oven. Leg er eventueel zilverfolie op om te voorkomen dat de bovenkant verbrandt.
Haal het uit de oven en laat even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Hij is het lekkerst als die nog een beetje warm is met een beetje roomboter erop. Enjoy! En vergeet niet om een paar plakken in te vriezen voor later.