choco fudge a la Jo

choco fudge

Guilty pleasures, wie kent ze niet. Soms heb je gewoon een onbedwingbare behoefte aan iets lekkers. Iets heel erg lekkers. Meestal eindig je dan met een reep chocola in je mond die dan ook nog in een keer  helemaal op moet! Ja, we zijn tenslotte allemaal mensen. De combinatie van zoet en vet (liefst nog met een  beetje zout) is mega verslavend. Deze smaakcombinatie is het allerlekkerste dat ons brein kent. Daar willen we er dus veel meer van. Bovendien is suiker 8 keer meer verslavend dan cocaïne. Dus blijven we er van eten. En dan gaat het mis.

Dan zijn er ook nog een heleboel mensen met een candida in hun darmen. Dat is een schimmelsoort en dit “beestje” bepaalt voor een groot deel jouw voorkeur voor eten. Tja, en dan proberen weerstand te bieden aan de zoete verleidingen, kansloos. Het goede nieuws is echter dat je in een paar dagen tijd af kunt kicken van suiker en in een paar weken tijd kun je schoon zijn van candida. Het is een kwestie van anders gaan eten en dit consequent volhouden.

Hoe dan ook, zelfs als je geen suiker junkie bent, heb je zo af en toe zin in wat lekkers. En dat is prima zolang je maar voor verantwoord lekkers kiest. Gezond snacken bestaat en is lekkerder dan je denkt. Deze chocolade fudge is daar het beste bewijs voor. Ontzettend lekker en heel erg verantwoord. Je raakt er niet aan verslaafd en je wordt er ook niet dik van, als je er geen kilo’s van eet tenminste. Dus, doe jezelf een groot plezier en maak deze overheerlijke fudge waar je dagenlang van kunt genieten zonder schuldgevoel.

 

Dit heb je nodig voor ongeveer 20 vierkantjes fudge:

50 gr cacaoboter

200 gr dadels zonder pit (liefst medjoul, bij andere dadels eerst even weken in warm water)

3 el rauwe cacao

3 el amandelpasta

1 tl vanille extract

 

En zo maak je het:

Bekleed een vierkante of een rechthoekige ovenschaal(tje) met bakpapier.

Smelt eerst de cacaoboter in een steelpannetje (maar laat het niet koken). Doe de dadels samen met de gesmolten cacaoboter in de keukenmachine en mix tot een gladde massa. Voeg dan de rest van de ingrediënten erbij en laat de machine draaien tot je een mooi egaal geheel hebt. Haal de fudge uit de keukenmachine en leg het in de ovenschaal. Verspreid het gelijkmatig over de schaal en strijk het zoveel mogelijk glad met een lepel. Het is plakkerig en vettig en ook best lastig om goed in die schaal te krijgen. De olie die er bovenop blijft liggen kun je het beste even met keukenpapier opnemen (ff deppen). De rest laat je lekker zitten. Dit is het goede soort vet dat ons lichaam heel goed kan gebruiken.

Zet nu de schaal met fudge voor een paar uur in de koelkast (minimaal een uurtje) zodat het goed op kan stijven. Haal het er uit en snijd in vierkantjes. Jouw healthy snack is klaar om gegeten te worden. Pas op, het is erg lastig om er van af te bijven (daarom maak ik altijd meteen een dubbele portie…:)

Enjoy!

 

 

Geplaatst in , ,

Laat een reactie achter