fudge met amandelen

fudge met amandelen

Fudge, wie is er niet gek op? Nou ja, heel eerlijk gezegd ben ik er nooit gek op geweest omdat de “reguliere” fudge zo ontzettend, ongelooflijk zoet is. Ik heb het wel eens geprobeerd maar kreeg het gewoon niet weg. Het feit, dat ik al een kwart eeuw suikervrij eet, speelt hier natuurlijk wel mee. Maar op een dag ontdekte ik dat ik mijn eigen fudge kan maken…..en dat is een heel ander verhaal.

Sinds ik mijn eigen fudge maak, ben ik er ook heel erg gek op en dat geldt ook voor de andere leden van dit gezin. We kunnen er maar moeilijk vanaf blijven. Het leuke van orthomoleculaire voeding (voeding voor je cellen) is dat je er een heleboel voordelen van hebt en er ook lekker op los kan gaan. Het is opbouwende voeding, dus je hoeft er echt niet over in te zitten als je er een paar stukjes teveel van op hebt. Ik moet er wel bij zeggen: eet geen kilo’s fudge tegelijk (ook geen halve kilo trouwens). Ook voor gezonde voeding geldt dat je je kunt overeten en dat is niet de bedoeling van voedsel.

 

Dit heb je nodig voor ongeveer 14 stukken amandelfudge:

100 gr amandelpasta (100% puur van rauwe amandelen)

100 gr pindakaas (100% puur van rauwe pinda’s)

3 dadels (zonder pit)

1 el honing of ahornsiroop

1 el kokosolie

1 el cacaoboter (heb je die niet gebruik dan alleen kokosolie)

een handvol rauwe amandelen (gehakt in kleine stukjes)

 

Zo maak je het:

Smelt eerst de kokosolie en de cacaoboter in een pannetje (laat het niet koken!). Voeg alle ingrediënten (behalve de amandelen) bij elkaar in de keukenmachine en doe de gesmolten olie er ook bij. Laat de machine draaien totdat je een plakkerige, egale massa hebt. Giet het mengsel in een ovenschaal(tje). Strijk het glad en leg daaroverheen de gehakte amandelen. Druk de amandelen een beetje aan zodat ze ook in de fudge komen te zitten. Zet de schaal in de vriezer voor minimaal 30  minuten zodat de fudge lekker hard wordt. Haal het uit de vriezer vlak voordat je het wilt eten. Hak de fudge in vierkante stukjes en serveer of misschien is “val aan” in dit geval meer toepasselijk. Enjoy!

 

Geplaatst in ,

2 reacties

  1. Leandra van de Haar op 29 mei 2018 om 18:42

    Deze gegeten op de HealTea van Jolanta. Superlekker. Ik ga snel de ingrediënten halen om dit zelf te maken. Ben benieuwd.

Laat een reactie achter