Pasta carbonara maar dan gezonder

pasta carbonara

Deze klassieker onder de pasta’s is bij velen geliefd, zo ook bij mijn gezinsleden.

Helaas is de oorspronkelijke versie van dit gerecht niet bepaald gezond te noemen. Het bevat te veel snelle koolhydraten, te veel kaas (koemelk) en (te veel) slagroom.

 

Aangezien ik al tig jaar geen koemelk meer consumeer en sinds kort ook glutenvrij door het leven ga, besloot ik om te gaan experimenteren met wat vervangende ingrediënten. Tot mijn grote tevredenheid ontstond er een lekkere, gezonde versie van dit makkelijke pasta gerecht. Door alle leden van mijn gezin goedgekeurd en geheel “Healthy Jo-proof”.

 

Houd jij ook van pasta carbonara maar heb je het van je menu geschrapt vanwege de gluten of de koemelk of allebei (net als ik) dan zou je dit recept eens moeten proberen.

 

Wat heb je nodig voor 4 personen?

een pak glutenvrije pasta (ik gebruik de glutenvrije linguine van het merk semper, maar je kunt elk ander soort glutenvrije pasta gebruiken wat jij lekker vindt)

een stuk pecorino (harde schapenkaas, vergelijkbaar met parmezaanse kaas)

6 eieren (3 dooiers en 3 hele eieren)

een pak biologische spek reepjes ( je kunt ook parmaham krokant bakken)

een pakje cuisine rice van Alpro (soort koksroom gemaakt van rijst)

een beetje versgemalen peper

 

Bereiding:

Breng de pasta aan de kook

rasp de kaas fijn

kluts de eieren door elkaar

roer vervolgens de kaas door de eieren en voeg wat peper toe

bak de spekjes uit

giet de pasta af

doe de pasta in de pan bij de spekjes, roer even om en voeg vervolgens het kaas/eieren mengsel toe. Draai nu het vuur uit (zodat het geen omelet wordt) en terwijl je alles goed door elkaar roert, voeg je beetje bij beetje de Alpro cuisine rice toe. Als het een mooi egaal en romig geheel vormt, is het gerecht klaar en kan het opgediend worden. Serveer een frisse, groene salade erbij zodat je ook nog wat vitamines binnenkrijgt (maar als het goed is, heb je tussen de middag al een flinke portie groente op…:).

Eet smakelijk!

PS: schep niet te veel op, het is erg machtig.

 

Geplaatst in ,

2 reacties

  1. Robbert van Helten op 30 juni 2017 om 21:31

    Mogen we dit morgen weer eten?
    Please?

Laat een reactie achter