Havermoutcake
Er wordt mij vaak de vraag gesteld of ik nog wat gezonde (maar lekkere) tussendoortjes kan aanraden. Èèn van mijn favoriete tussendoortjes is havermoutcake met appel en rozijnen. Het is glutenvrij, zuivelvrij en suikervrij! En jij denkt nu: “Is het dan nog wel lekker?” Om je vingers er bij af te likken…. en echt simpel om te maken.
Wat heb je nodig? Voor 8 a 10 stukken:
150 gr havermout
2 eieren
2 el kokosolie of boter
2 grote of 3 kleine appels (banaan ipv appel kan ook)
2 tl kaneel
een hand(je) rozijnen
2 verse dadels (in stukjes gesneden)
1 tl bakpoeder
snufje zout
evt. wat honing (ik vind hem zonder al zoet genoeg)
Verwarm de oven voor op 180 graden
Rasp eerst de appels fijn (banaan kun je prakken)
Mix de havermout met de eieren in de keukenmachine.
Laat ondertussen de kokosolie of boter smelten.
Voeg dit toe aan het mengsel en mix goed door elkaar.
Voeg vervolgens de geraspte appels/banaan, zout, kaneel en bakpoeder toe. Laat de keukenmachine nog even draaien. Het moet qua structuur net als cakebeslag worden. Is het te dik dan kun je nog wat meer appel of gewoon appelmoes toevoegen.
Voeg op het laatst nog de rozijnen en dadels toe. Roer even door elkaar en stort het beslag in een ovenschaal of brownievorm van 20 bij 20 cm. Zet in de oven en bak ongeveer 50 min op 180 graden. Als het te snel bruin begint te worden, kun je het afdekken met aluminiumfolie of bakpapier.
Laat eerst even afkoelen (als het je lukt om te wachten). Snijd dan in vierkante stukken en GENIET.
Deze havermoutcake is echt verrukkelijk.
Wat leuk om te horen! Hier ook zeker favoriet
Erg lekker, ik had combi van appel en banaan gebruikt
Wat leuk Corine! Zelf gebruik ik ook altijd appel en banaan, superfijne combi idd.
Kan je deze ook maken zonder de dadels?
Bedankt!
Hoi Katrien
De dadels kan je zeker weglaten, geen probleem! Alleen wordt de cake minder zoet. Wat je kan doen is een handje extra rozijntjes erin doen. Succes!