Havermoutcake

Healthy Jo | voeding en leefstijl | Vleuten - Leidsche Rijn - Utrecht

Er wordt mij vaak de vraag gesteld of ik nog wat gezonde (maar lekkere) tussendoortjes kan aanraden. Èèn van mijn favoriete tussendoortjes is havermoutcake met appel en rozijnen. Het is glutenvrij, zuivelvrij en suikervrij! En jij denkt nu: “Is het dan nog wel lekker?” Om je vingers er bij af te likken…. en echt simpel om te maken.

Wat heb je nodig? Voor 8 a 10 stukken:
150 gr havermout
2 eieren
2 el kokosolie of boter
2 grote of 3 kleine appels (banaan ipv appel kan ook)
2 tl kaneel
een hand(je) rozijnen
2 verse dadels (in stukjes gesneden)
1 tl bakpoeder
snufje zout
evt. wat honing (ik vind hem zonder al zoet genoeg)

Verwarm de oven voor op 180 graden

Rasp eerst de appels fijn (banaan kun je prakken)
Mix de havermout met de eieren in de keukenmachine.
Laat ondertussen de kokosolie of boter smelten.
Voeg dit toe aan het mengsel en mix goed door elkaar.
Voeg vervolgens de geraspte appels/banaan, zout, kaneel en bakpoeder toe. Laat de keukenmachine nog even draaien. Het moet qua structuur net als cakebeslag worden. Is het te dik dan kun je nog wat meer appel of gewoon appelmoes toevoegen.
Voeg op het laatst nog de rozijnen en dadels toe. Roer even door elkaar en stort het beslag in een ovenschaal of brownievorm van 20 bij 20 cm. Zet in de oven en bak ongeveer 50 min op 180 graden. Als het te snel bruin begint te worden, kun je het afdekken met aluminiumfolie of bakpapier.

Laat eerst even afkoelen (als het je lukt om te wachten). Snijd dan in vierkante stukken en GENIET.

Geplaatst in ,

6 reacties

  1. Mascha danckaarts op 25 mei 2018 om 13:55

    Deze havermoutcake is echt verrukkelijk.

  2. Corine op 4 mei 2020 om 17:04

    Erg lekker, ik had combi van appel en banaan gebruikt

    • Jolanta van Helten op 16 juni 2020 om 15:34

      Wat leuk Corine! Zelf gebruik ik ook altijd appel en banaan, superfijne combi idd.

  3. Katrien op 15 februari 2021 om 19:23

    Kan je deze ook maken zonder de dadels?
    Bedankt!

    • Jolanta van Helten op 15 februari 2021 om 19:54

      Hoi Katrien
      De dadels kan je zeker weglaten, geen probleem! Alleen wordt de cake minder zoet. Wat je kan doen is een handje extra rozijntjes erin doen. Succes!

Laat een reactie achter